Over Gorgo

Nadat in 1971 het openluchtzwembad de Meerdonk in Heeswijk-Dinther geopend werd, liet de oprichting van een zwemclub niet lang op zich wachten. In juli van dat jaar was het zover. De naam Gorgo werd geleend van de oude Grieken. In hun mythologie komt de naam Gorgonen voor. Dat zijn 3 onsterfelijke en gevaarlijke monsters. Met hun blik konden ze je in steen veranderen! Gelukkig is dat nooit met sportieve tegenstanders gebeurd want het zwemt zo lastig als steen.

In werkelijkheid is de club een stuk vriendelijker dan de naam doet vermoeden. Gorgo is altijd een familie vereniging geweest. Omdat de zwem- en waterpoloclub in Bernheze geen eigen zwem- en trainingsmogelijkheden meer heeft, wijkt ze al meer dan 25 jaar uit naar het Zeesterbad in Uden om te trainen en voor wedstrijden naar de Beemd in Veghel. Dat betekent dat er door de jaren heen altijd een groot beroep op de ouders wordt gedaan om alle zwemmers en zwemsters van en naar Uden te brengen. Daardoor is iedereen zo betrokken bij de club. Dat zorgt voor het speciale karakter van Gorgo.

Op dit moment telt Gorgo ongeveer 150 actieve leden. De trimmers en trimsters zijn iedere week recreatief aan het zwemmen. De jongste leden schaven elke zondagochtend aan hun conditie en techniek en doen mee aan zwem- en waterpolo wedstrijden tegen verenigingen in de buurt.
Daarnaast  neemt Gorgo deel aan de waterpolo competitie met jeugd, dames en heren teams. Gorgo traint in het Zeesterbad in Uden en speelt wedstrijden in de Beemd in Veghel.

Naast het zwemmen en poloën, worden het hele jaar door vele verschillende activiteiten georganiseerd. Hier staat gezelligheid voorop en dit vergroot het gevoel van saamhorigheid.