Trimzwemmen

Dat zwemmen een gezonde sport is, is algemeen bekend. Alle spiergroepen worden aangesproken en alle gewrichten gebruikt. Door de weerstand van het water zijn plotse en felle bewegingen niet mogelijk en daardoor lopen zwemmers nauwelijks blessures op.

Regelmatig zwemmen is daarom zeer geschikt voor oudere jongeren. Het houd je fit en je conditie blijft op peil.

Onder leiding van een ervaren trainster kunnen de trimzwemmers, onder andere, hun baantjes trekken en aan hun gezondheid werken. Bovendien is het een gezellige tijdsbesteding waarbij het sociale aspect een belangrijke rol speelt. De trainingen zijn zeer gevarieerd en er wordt in verschillende niveaugroepen gezwommen.

Binnen Gorgo zijn er twee groepen trimzwemmers. Op woensdagochtend de vrouwen trimzwemsters en op zondagochtend de heren trimzwemmers. Waar de heren nog wel eens aan het einde van de training een potje waterpolo spelen zijn de vrouwen nog fanatiek baantjes aan het trekken. Om vervolgens de training af te sluiten met een lekker bakje koffie.

Lijkt het je leuk om te gaan zwemmen? Je bent altijd welkom om een keer de sport en de sfeer te proeven tijdens onze trainingen. De proeflessen zijn in het Zeesterbad te Uden.