Waterpolo

Zwem je graag? Maar mis je nog iets? Zoek je meer teamspirit en gezelligheid? Dan is waterpolo vast iets voor jou!

Met waterpolo lig je in het water met 7 spelers waarvan 1 keeper. Elke aanval duurt maximaal 30 seconden, dat betekent dat er veel actie in een wedstrijd zit. Een goede waterpoloër kan een lekker potje ballen. Maar een goede Gorgoon weet daarbij ook nog eens gezelligheid in het team te brengen.

Waterpolo is een intensieve sport waarbij conditie, tactiek en techniek belangrijk zijn. Daarvoor wordt er elke week getraind op zwemmen en balvaardigheid. In Uden wordt er getraind en de thuiswedstrijden worden in Veghel gespeeld. Met gemotiveerde trainers aan het bad is elke training weer anders.

Binnen Gorgo hebben we twee soorten competities. We hebben jeugdcompetities en seniorencompetities waarbij dames en heren teams deelnemen. Omdat we maar geen genoeg van waterpolo krijgen doen we ook mee aan verschillende toernooien. Feesten tot in de late uurtjes om weer vroeg in de morgen in het water te plonzen. Heerlijk! Vanaf 8 jaar is het mogelijk om wedstrijden te  gaan spelen. Je begint in de jeugdcompetitie tegen leeftijdsgenoten. Vanaf 15 à 16 jaar stroom je door naar de seniorencompetitie.

Lijkt waterpolo jou wel wat? Dan is het altijd mogelijk om mee te doen tijdens een training.