Jeugdcompetitie

Zwemmen is leuk, maar alleen maar baantjes zwemmen vinden de meeste waterpoloërs nogal.. euhm.. saai. Waterpolo is super afwisselend. Geen enkele training is hetzelfde doordat je veel verschillende facetten kan trainen, denk aan conditietraining, techniektraining of tactiektraining. Binnen de soorten training wordt ook veel variatie aangebracht. Waterpolo is dus absoluut geen saaie sport en gaat niet snel vervelen!

Waterpolo is een echte teamsport. Je valt met z’n allen aan en je verdedigt ook met z’n allen. Je moet keihard voor elkaar werken, want in je eentje red je het niet. Daarnaast is het ook gewoon super gezellig om in een team te spelen!

Binnen Gorgo ga je vanaf ongeveer 13 jaar waterpolo spelen in competitieverband. De wedstrijden worden op zaterdagmiddag en begin van de zaterdagavond gespeeld. De thuiswedstrijden vinden plaats in zwembad de Beemd in Veghel. Je traint ongeveer 2 keer in de week waarbij enthousiaste trainers aan het bad staan.

Gorgo heeft niet altijd genoeg jeugd leden om zelfstandig verschillende jeugdteams in de competitie te houden. Er wordt dan samenwerking gezocht met omliggende verenigingen. Streven is dat alle jeugdleden die competitie willen spelen dit ook kunnen.

Naast deelname aan de competitie wordt er één tot twee keer per jaar deelgenomen aan een waterpolo toernooi.

Lijkt waterpolo jouw wel wat? Het enige wat je nodig hebt is een zwemdiploma! Je bent altijd welkom om een keer de sport en de sfeer te proeven tijdens onze trainingen of wedstrijden.